loading...
دنیای از خوشمزه ها
علی حاتمی بازدید : 64 جمعه 06 تیر 1399 نظرات (0)

انواع شیرینی:

شیرینی پوسته کوتاه ؛ساده‌ترین و شایع‌ترین شیرینی است. که با آرد، روغن و شکر ساخته شده، و به‌طور عمده در تارت‌ها این نوع استفاده می‌شود. همچنین شیرینی است که اغلب در ساخت پای سیب بکار می‌رود . روش ساخت این شیرینی از مخلوط کردن روغن و آرد ، اضافه کردن آب، و شربت شکر رول کردن خمیرکه آرد مخلوط ، با مالش با دست یا مخلوط کن ، تشکیل می‌شود که مانع تشکیل گلوتن و در نتیجه شیرینی نرم و ترد حاصل می‌آید. یک نمونه از آن می‌توان شیرینی پوسته شیرین نام برد .

 

خمیر هزار برگ, شیرینی ساده‌ای است که هنگامی که پخته شده با توجه به تعداد لایه‌ها متورم می‌شود. که شروع فرآیند پخت با دمای بالا و پس از مدتی با کاهش حرارت حالت "پف" بدست می‌آید.

 

خمیر پف‌دار که در ایران به شیرینی دانمارکی معروف است؛ دارای لایه‌های بسیاری است که اضافه نمودن مخمر باعث تورم یا "پف" آن می‌شود. این شیرینی با استفاده از آردنول، کره مارگارین،استیک اسید و نمک برای تقویت شبکه گلوتن وشربت گلوکز شیر و تخم مرغ و طعم دهنده و آب ساخته می‌شوند.پف شیرینی بر اساس دمای فر، ورق ورقه و تردی آن بستگی دارد.

نان اکلرخامه‌ای یا نارنجک شیرینی بسیار سبک است که اغلب با خامه پر می‌شود. همچنین می‌توانید با مواد اولیه از قبیل پنیر، ماهی تن، مرغ به عنوان غذا پر شود.

شیرینی فیلو؛ معمولاً در چند لایه نازک خمیر و به همراه کره می‌باشد. این شیرینی بسیار ظریف هستند و به راحتی خرد می‌شود.

تاثیر دما بر شیرینی

طعم شیرین مواد در دما های مختلف متفاوت است.

 

شیرینی از رابطه‌ی مستقیم دما پیروی میکند.

بر این اساس هرچه دمای محصول (خوراکی) بیشتر باشد طمع شیرین بیشتر بر ذائقه حس میشود ؛ و هرچه دما پایین تر باشد کم تر طعم شیرین حس میشود

 

طرز تهیه نان محلی کلانه :

نان محلی کلانه بسیار خوشمزه و بی نظیر می باشد که از دسپخت های شیر زنان سنندجی می باشد که با استفاده از پیازچه درست می شود و همراه با کره یا روغن طعم فوق العاده تری را به خود خواهد گرفت.

مواد مورد نیاز برای کلانه

  • آرد : 2 پیمانه
  • پیازچه : 100 گرم
  • روغن حیوانی : نصف پیمانه
  • نمک و شکر : به مقدار لازم
  • شیر : 1 پیمانه

طرز تهیه نان محلی کلانه کردستانی :

برای تهیه نان کلانه باید ابتدا قسمت سبز پیازچه را کاملا ریز ریز خرد کنید.

آرد را 2 الی 3 بار الک کنید و داخل کاسه ای نسبتا بزرگ بریزید و وسط آن را گود کنید.

بعد مقداری از شیر را به آن اضافه کنید و در صورت تمایل میتوانید مقداری شکر هم به داخل مواد بریزید.

در واقعه ریختن شکر اختیاریست. مقداری نمک هم به مخلوط آرد اضافه کنید و هم بزنید تا جایی که احتیاج به اضافه کردن شیر داشته باشد ، شیر را به خمیر اضافه کنید و هم بزنید تا در نهایت خمیر نرم و لطیفی بدست بیاورید.خمیر را با دست کاملا ورز دهید تا آماده شود.

سپس خمیر آماده شده را به مدت 25 تا 30 دقیقه استراحت دهید تا به اصطلاح ور بیاید.

وقتی خمیر پف کرد و حجمش دو برابر شد آن را به چند چانه یک اندازه تقسیم میکنیم.

سپس سطح کار را آرد پاشی میکنیم تا خمیر به آن نچسبد.بعد با کمک وردنه خمیر را باز میکنیم تا کاملا نازک شود. در حدی که فقط پاره نشود.بعد پیازچه ها را در نیمی از قسمت خمیر یعنی یک طرف نیم دایره خمیر بریزید و نیمه دیگر خمیر را روی آن برگردانید و لبه های خمیر را با کمی فشار دست ببندید.

برای پخت این نان باید از ساج استفاده کرد که اگر در دسترس نبود میتوانید از ماهیتابه یا سینی فر استفاده کنید و آن را برگردانید و روی حرارت قرار دهید تا گرم شود . حرارت را طوری تنظیم کنید که ساج خیلی داغ نشود که باعث خشکی نان شود.

بعد خمیر نان را روی آن قرار دهید. وقتی یک طرف نان پخت و خال های قهوه ای زد ، طرف دیگر آن را برگردانید تا بپزد.

بعد از اینکه نان پخت ، آن را برش بزنید و روی آن روغن حیوانی و یا کره بمالید و در کنار ماست چکیده و دوغ میل کنید.


دستور تهیه شماره 2 :

مواد لازم

•   یك دسته پیچك (یا پیازچه)

•   یک پیمانه ماست

•   ۲ عدد تخم‌مرغ

•   ۴ قاشق غذاخوری روغن مایع

•   یک قاشق چایخوری جوش‌شیرین

•   2 قاشق غذاخوری بكینگ‌پودر

•   3 قاشق غذاخوری شكر

•   ۱ قاشق چایخوری زردچوبه

•   4 پیمانه آرد

•   نمک

طرز تهیه برای این شیرینی

1.    در یک کاسه کوچک، روغن، تخم مرغ، شكر و نمك را با یکدیگر مخلوط كنید.

2.   در کاسه دیگری، ماست، جوش شیرین، بكینگ‌پودر و زردچوبه را با هم مخلوط كنید. سپس مخلوط روغن را به این مواد اضافه کنید و هم بزنید.

3.   آرد را تا زمانی به مایه اضافه کنید تا خمیر شود و دیگر به دست نچسبد. سپس، خمیر به دست آمده را به مدت ۴ ساعت در پلاستیک در دمای اتاق بگذارید تا اصطلاحا برسد.

4.   در این فاصله، پیچک ها را پاك کنید، بشویید و در صافی بریزید تا خشك شوند.

5.   فر را با دمای 300 درجه سانتی‌گراد روشن کنید. سینی فر را چرب کنید و کنار بگذارید. خمیر را با وردنه باز كنید. روی آن پیچك خرد شده بریزید. لبه های خمیر را جمع کنید. با قلم‌مو، زرده تخم مرغ را روی خمیر بمالید و حدود 30 دقیقه داخل بگذارید تا سطح آن طلایی شود.

6.   اگر پیچک پیدا نکردید، می توانید از پیازچه استفاده کنید.

 


طرز تهیه سوهان عسلی

معروف ترین سوهان ایران متعلق به قمی ها می باشد که به صورت گسترده در این شهر تهیه می شود و این نوع شیرینی فوق العاده لذیذ می باشد که به صورت خانگی نیز می توان آن را تهیه نمود.

مواد لازم تهیه سوهان عسلی:

عسل سفت:سه قاشق سوپخوری پر( 150 گرم)

خلال بادام :نصف پیمانه (150 گرم)سوهان عسلی

شکر :یک پیمانه سرخالی (150 گرم)

زعفران سائیده :یک قاشق چایخوری

روغن آبکرده :4 قاشق سوپخوری(100 گرم)

 

طرز تهیه سوهان عسلی :

ابتدا خلال بادام را بشویید و بعد در صافی بریزید تا آب آن کشیده شود.

 در ظرفی عسل ، روغن و شکر را با هم مخلوط کنید و بر روی حرارت بالا قرار دهید تا یکنواخت شوند.

در حین تفت چند باری مواد را هم بزنید تا شکر آب و طلایی شود. بعد بادام را اضافه کنید و همچنان روی حرارت قرار دهید تا بادام ها هم طلایی شوند. 

زعفران را هم در کمی آب جوش حل کنید و به بقیه مواد اضافه کنید. مواد را خیلی هم نزنید چون ممکن است روغن آن جدا شود.

 برای اینکه متوجه بشیم سوهان آماده شده یا نه ، کمی از مایه را گوشه سینی بریزید . اگر سریع بسته شد یعنی سوهان عسلی شما آمادست.

در این مرحله ، حرارت را کم کنید در حدی که سوهان عسلی فقط گرم بماند.

بعد با یک قاشق کوچک از مایه برداشته و با فاصله روی سینی چرب شده بریزید و بالافاصله دو سه عدد خلال پسته روی سوهان ها قرار دهید .

بعد از سرد شدن با کارد سوهانها را از سینی جدا کنید و در ظرف در داری نگه دارید.

نکات کلیدی در تهیه سوهان عسلی:

  • مرسوم ترین نوع سوهان عسلی نوع زعفرانی آن است ولی شما میتوانید بسته به ذائقه تان سوهان را در طعم ها مختلف هم درست کنید.مثلا مقداری رنده پوست پرتقال و یاکمی آب پرتقال به آن اضافه کنید و سوهان عسلی پرتقالی داشته باشید و یا از لیمو ترش استفاده کنید.
  • هنگام استفاده از مایعات نظیر آب پرتقال زیاده روی نکنید. و فقط در حد چند قطره برای متفاوت کردن طعم سوهان استفاده کنید چون مصرف زیاد آن باعث میشود بافت سوهان تغییر کند.
  • مایعات را در انتهای کار به مواد سوهان اضافه کنید.
  • برای اینکه از قوام مایه مطمئن شویم مقداری از آن را با قاشق در آب سرد بریزید و اگر به سرعت خودش را گرفت و شیشه ای شد یعنی زمان پخت آن کافی می باشد.
  • مایه سوهان را نباید زیاد هم بزنیدچون باعث میشود روغن از شکر جدا شود و سوهان شکرک بزند.
  • در هنگام ریختن مواد سوهان در سینی باید ظرف را روی شعله پخش کن قرار دهید و حرارت زیر آن را کم کم کنید. درحدی که مواد گرم بمانند.
  • سوهان ها را در ظرف دردار و در یخچال نگهداری کنید تا خیس و چسبنده نشود.

تاریخچه

تاریخچه دقیق سوهان به دوره قاجار نسبت داده می‌شود. در سال ۱۲۸۹ – ۱۲۹۰ هجری شمسی هنگامی که قرار بود صحن عقیق بارگاه حضرت معصومه (س) در شهر مقدس قم افتتاح گردد، بزرگان قم اقدام به برگزاری مراسم با شکوهی جهت افتتاح صحن کردند و از شاه وقت جهت افتتاح دعوت کردند. ولی بر اساس مقتضیات زمان، شاه جانشینی را برای خود جهت مراسم افتتاح به قم فرستاد. در هنگام برپایی مراسم با توجه به آداب و رسوم آن دوره، هر یک از بزرگان شهر جهت احترام هدایایی را به نماینده شاه از قبیل صنایع دستی و… پیشکش کردند و در بین بزرگان شخصی به نام محمد علی عطار جهت پیشکش سمنویی که به آن شکر افزوده شده بود به نماینده تقدیم کرد که ایشان پس از صرف ناهار این شیرینی را میل نمود و به ذائقه‌اش خوش آمد و عنوان کرد که این شیرینی همانند سوهانی غذای مرا هضم کرد. به این ترتیب از آن زمان نام سوهان بر روی این حلوا گذاشته شد و پس از آن تولید و مصرف سوهان شروع شد که البته در ابتدا مخصوص بزرگان و اشراف بود.

در آن سال‌ها افرادی به نام هادی حاج حسین سوهانی، حاج محمدرضا صفایی و حاج محمد عارفی، سوهان را به صورت دستی با یک وسیله کفگیر مانند به نام هستون تهیه می‌کردند و حجم تولید آن بسیار پایین بود. تا ۳۰ – ۴۰ سال قبل که تراشکاری به نام خازنی مبادرت به ساخت دستگاه هم زن نمود که این دستگاه باعث افزایش تولید سوهان و در حقیقت رشد در این زمینه شد و این افزایش تولید موجب شد این شیرینی به عنوان سوغات شهر قم مطرح شود، به طوری که ۹۰ در صد آن توسط زائران از استان خارج می‌شود.

نکات تکمیلی در مورد سوهان عسلی

سوهان عسلی جزو کیک و شیرینی - شیرینی خشک میباشد

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 5دقیقه

و زمان پخت و انتظار آن در حدود 20دقیقه میباشد .

سوهان عسلی را می توانید در وعده میان وعده - دسر - سرو کنید .

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

 


 

آموزش درست کردن شیرینی نارگیلی

در اعیاد و جشن ها شیرینی نارگیلی بسیار دیده می شود ، زیرا بخاطر طعم بی نظیری که دارد این شیرینی نیز در میان دستور تهیه شیرینی های خانگی نیز می درخشد.

به همین دلیل سعی کرده ایم در این مطلب طرز تهیه ای متفاوت و حرفه ای از شیرینی خوشمزه نارگیلی را برای شما بیان کنیم تا در منزل اقدام به درست کردن آن کنید.

مواد لازم برای شیرینی نارگیلی

  • سفیده تخم مرغ : 4 عدد از تخم مرغ کوچک و یا 125 گرم
  • پودر نارگیل : 125 گرم
  • شکر : 1 پیمانه سر پر
  • روغن مایع : 25 گرم یا 2 قاشق غذاخوری
  • سرکه یا آب لیمو : 1 قاشق غذاخوری
  • پودر پسته برای تزیین : به میزان لازم

طرز تهیه شیرینی نارگیلی : 

داخل ظرف تفلون یا هر ظرف نچسب دیگری سفیده تخم مرغ را با پودر نارگیل مخلوط کنید و بعد به آن شکر و روغن مایع را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا ترکیب کنید.

ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و با قاشق چوبی مواد را مرتب هم بزنید به صورتی که به مرحله جوش نرسد ولی اگر دستمان را روی مواد قرار دهیم دستمان بسوزد.

که به این مرحله داغ زدن میگویند و باید با دقت انجام شود. بعد از 5 تا 6 دقیقه هم زدن مواد ترکیب شده، آن را از روی حرارت برمیداریم و بلافاصله سرکه یا آب لیمو را به آن اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم. اجازه دهید 5 تا 10 دقیقه مواد از حرارت بیفتند و خنک تر شوند. 

سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و مواد شیرینی را که از حرارت افتاد داخل قیف با ماسوره ساده بزرگ بریزید و برای راحتی این کار ماسوره را داخل یک لیوان کشیده و بلند قرار دهید و مایه شیرینی را داخل ماسوره بریزید.

با فشار قیف مایه شیرینی ها را با فاصله در سینی فر بچینید و روی آن را با پودر پسته تزیین کنید و در فر گرم شده با حرارت 190 تا 200 درجه سانتی گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار دهید به طوری که یک حاله طلایی رنگ در زیر شیرینی مشاهده شود. در این فاصله نباید در فر را باز کرد چون پف شیرینی میخوابد و شیرینی آماده شده را میتوان در ظرف دربسته به مدت یکماه در یخچال نگهداری کنید.

برای تهیۀ این شیرینی خوشمزه قبل از هر کاری فر را روی ۱۸۰ درجۀ سانتی‌گراد تنظیم و روشن کنید تا حسابی داغ شود. حالا دست‌به‌کار شوید و شیرینی را آماده کنید. نگران نباشید، زیرا تهیۀ شیرینی نارگیلی زمان زیادی از شما نمی‌گیرد و مدت‌زمان آماده‌سازی و پخت آن حدود یک ساعت است.

به اندازۀ دو پیمانه از نارگیل را درون مخلوط‌کن یا غذاساز بریزید. حالا شکر و نمک و بکینگ‌پودر را به آن اضافه کنید. مخلوط‌کن را روشن کرده و مواد را هم‌بزنید. در مرحلۀ بعد تکه‌های کره را اضافه کرده و مجدد مخلوط کنید. حالا نوبت تخم‌مرغ و عصارۀ وانیل است. پس آن‌ها را هم اضافه کنید و دوباره هم‌بزنید. در آخرین مرحله هم آرد چندمنظوره را اضافه کرده و مجدد مخلوط کنید. در همین مرحله، ملات شیرینی شما آماده است.

نکته برای درست کردن شیرینی نارگیلی :

اگر شیرینی به کاغذ روغنی چسبید یک دستمال یا حوله را مرطوب کنید و از پشت زیر شیرینی ها بکشید تا شیرینی ها به راحتی از کاغذ جدا شوند.

نوع سرکه و یا رنگ آن فرقی نمیکند و ریختن سرکه یا آبلیمو فقط برای تثبت نگه داشتن رنگ سفید شیرینی بکار می رود.

در این شیرینی حتما از شکر استفاده شود و پودر قند یا چیز دیگری جایگزین نشود. 

 


کیک یزدی را اینبار در خانه درست کنید !

کیک یزدی را شاید خیلی از ما ها با خاطرات بچگی که خوردن کاغذ کیک یزدی از خود آن نیز خوشمزه بود یاد کنیم اما این شیرینی خوشمزه با این حال که خیلی از انواع شیرینی های مختلف از جمله نان خامه ای و شیرینی کشمشی به بازار آمدند اما از یاد هیچ کس نرفت ، چون که خیلی ها خوب می دانند که طعم این شیرینی خوشمزگی چای را دوچندان می کند.

( این شیرینی همانند شیرینی دانمارکی و شیرینی نان خامه ای مناسب برای مهمانی و پذیرایی های مجلسی می باشد)

مواد لازم برای کیک یزدی

  • آرد سفید:300 گرم 
  • تخم مرغ :3 عدد 
  • شکر :200 گرم
  •  ماست غلیظ :150 گرم 
  • روغن مایع :175 گرم 
  • عسل:یک قاشق غذاخوری
  •  بیکینگ پودر :1 قاشق غذاخوری
  • پودر هل :یک و نیم قاشق غذاخوری 
  • گلاب:3 قاشق غذاخوری

دستور پخت کیک یزدی ترد و خوشمزه 

ابتدا همه مواد را از یک ساعت قبل از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند.بعد فر را با دمای 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم شود. تخم مرغ ها را در ظرف مناسبی بشکنید و با همزن برقی چند دقیقه هم بزنید تا کاملا یکدست شود.سپس شکر را به تخم مرغ ها اضافه کنید و هم بزنید تا کرم رنگ شوند.بعد روغن مایع را به مخلوط شکر و تخم مرغ کرم رنگ شده اضافه کنید و هم بزنید .

بعد از کمی همزدن مخلوط ماست را هم اضافه کنید و با مواد میکس کنید. بعد ار مخلوط ماست به ترتیب گلاب ، هل و عسل را اضافه کرده و هم بزنید. دیوارهای ظرف را تمیز کنید . مخلوط آرد و بکینگ پودر را با هم الک کنید و کم کم در چند مرحله به مواد مخلوط کنید و با همزن به آرامی هم بزنید. مایع آماده شده را سریعا به مرحله بعدی که ریختن در داخل قالب است میبریم تا مایه کیک منتظر نماند .

کیک یزدی با دستپخت خانگی

مایه آماده شده را با قیف و یا با قاشق در قالب مافین که قبلا کاغذ مخصوص کیک یزدی گذاشته ایم ریخته و تقریبا دو سوم قالب را پر میکنیم.

و یا در قالب های کوچک کیک یزدی که با کپسول یا همان کاغذ مخصوص کیک یزدی است پر کنید. فقط دقت کنید قالب ها را سرخالی پر کنید . با ته قاشق وسط مایه را مقداری گود کنید و کمی کنجد داخلش بریزید.

کیک یزدی خانگی

مرحله نهایی پخت کیک یزدی

سینی را برای 10 دقیقه در فر ی با دمای 200 درجه سانتی گراد که قبلنم گرم شده قرار داده تا کیک ها کامل باد کنند.وقتی کیک ها باد کرد درجه فر را کمتر کرده و به دمای 180 درجه می رسانیم و 10 دقیقه دیگر اجازه میدهیم تا کیک ها طلایی و پخته شوند. بعد از پخته شدن ،کیک یزدی ها را از فر در بیاورید و اجازه دهید سرد شوند و سپس در ظرف مورد نظر بچینید و به همراه عزیزانتان با چای عصرانه میل کنید.

 نکاتی که ممکن است باعث پف نکردن کیک یزدی شوند:

  1. ممکن است اندازه هایتان دقیق نباشد.
  2. زمان مخلوط کردن مواد زیاد یا کم بوده باشد.
  3. دمای فرتان مناسب نبوده باشد. 
  4. در هنگام مخلوط کردن ترتیب افزدون مواد را رعایت نکرده باشید.
  5. کره یا تخم مرغ تان هم دما با محیط نشده باشند.
  6. بکینگ پودر تان تاریخ گذشته و یا کم بوده باشد.
  7. مقدار روغن بیش از حد بوده باشد.
  8.  قالب کیکتان نسبت به مایه آن بزرگ بوده باشد.
  9. قالب کیک یزدی نباید چرب شود. زیرا بر اثر حرارت بالا چربی وارد بافت کیک می شود و پف کیک رامی خواباند. پس حتما از قالب های نچسب برای تهیه کیک یزدی استفاده کنید.
  10. قالب کیکی را که قبلا استفاده کردیدحتما یک بار دیگر بشویید و کاملا خشکش کنید تا هیچ اثری از چربی روی آن باقی نمانده باشد.
  11. اگر در هنگام پختن کیک در فر را باز و بسته کنید یا آن را خیلی زودتر از اتمام پخت باز کنید وسط کیک شما پف نخواهد کرد.
  12. اگر زمان آماده سازی مایه کیک و پخت آن زیاد باشد باعث میشود اطراف کیک شما پف کرده ولی وسط آن پف نکند.
  13. قبل از شروع کار فر رو روشن کنید و بذارین تا با دمای ۱۸۰ درجه گرم شه .تخم مرغ هارو داخل ظرف بشکونید و ۳ تا ۵ دقیقه با همزن هم بزنید.
  14. بعد از این زمان شکر رو به تخم مرغ اضافه کنید و اونقدر با همزن بزنید تا کاملا حل بشه و دیگه صدای برخورد دونه های شکر رو با ظرف نشنوید .وقتی شکر حل بشه مایه ی یکدستی خواهید داشت.
  15. ماست ، روغن مایع و گلاب را به مواد قبلی اضافه کنید و اونارو قشنگ مخلوط کنید .
  16. حالا نوبت آرد و بیکینگ پودره که کم کم داخل مواد الکش کنید و با همزن خوب مخلوط کنید و در نهایت هم پودر هل را اضافه کنید و هم بزنید.
  17. داخل قالب کیک یزدی یا مافین رو کپسول های کاغذی بذارین و ۲/۳ هر کپسول رو مایه ی کیک بریزین و داخل فری که از قبل روشن کردید و با دمای ۱۸۰ درجه گرم شده به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه قرار دهید .
  18. حتما دقت کنید که روی کیک که طلایی شد بردارین .کیک یزدیای من سر ۲۵ دقیقه پخته بودن اما روشون طلایی نبود که ۱۰ دقیقه هم اضافه تر گذاشتم داخل فر .

منبع : ashpaziha

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 36
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 17
  • آی پی دیروز : 6
  • بازدید امروز : 27
  • باردید دیروز : 14
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 96
  • بازدید ماه : 405
  • بازدید سال : 1,383
  • بازدید کلی : 5,751